LEELAND (USA)

Lauantai-illan kansainvälinen kohokohta on klo 19 alkava Leelandin konsertti. Jenkkibändi on 10 vuodessa ja 6 äänitteellä noussut yhdeksi modernin ylistysmusiikin merkittävimmäksi ääneksi muistuttaen tyyliltään Hillsongia säilyttäen kuitenkin persoonallisen omalaatuisuutensa.  

Yhtyeen kokoonpanoon kuuluivat alun perin alle parikymppiset veljekset Leeland ja Jack Mooring sekä heidän pikkusiskonsa Shelly. Sisarukset kasvoivat musiikillisessa kristityssä perheessä, joka reissasi paljon lähetysmatkoilla. Leeland kirjoitti ensimmäisen laulunsa jo 11-vuotiaana. Vuonna 2006 julkaistu ensilevy Sound of Melodies nosti yhtyeen talentin laajaan julkisuuteen, mikä poiki heti Grammy-ehdokkuuden ja viisi Dove-ehdokkuutta. Tavoitteena ei ole kuitenkaan saavuttaa palkintoja vaan “herättää Jumalaa palveleva uusi sukupolvi, joka ei pelkää elää erilaista elämää kuin maailma”.

Bändin muut jäsenet ovat vaihtuneet, mutta yhtyeen sieluna on edelleen laulaja-lauluntekijä-kitaristi Leeland. Keuruun vierailu on osa bändin kiertuetta Pohjoismaihin. Bändin uusin albumi julkaistaan niin ikään ensi kesänä. Leelandin konsertti huipentaa myös Ison Soiton rinnalla kulkevan YC:n.

Liput ovelta 20 e/hlö. Ennakkoon verkkokaupasta 15 e/hlö.


KOINONIA RECOVERY

Ison Soiton ensimmäinen pääsymaksullinen konsertti on lauantaina klo 16.00. Silloin lavalle nousee Recovery, ennennäkemätön kokoonpano suomalaisia huippumuusikoita, jotka esittävät legendaarisen superyhtyeen Koinonian kappaleita. Edelleen maailman kärkibasisteiksi luetun Abraham Laborielin 1970-luvulla perustama Koinonia saavutti aikoinaan suuren suosion myös Skandinaviassa.

Fuusio jazzin ja funkin genreen istuvan Koinonian musiikki herää uudelleen henkiin 25 vuotta bändin lopettamisen jälkeen, kun muun muassa Pori Jazz Vuoden Taiteilija 2001 -tittelillä palkittu saksofonisti Joonatan Rautio ”töräyttää” Koinonian Justo Almarion soundeja. Muut muusikot ovat Ari Isotalo (perkussiot), Jarkko Jouppi (kitara), Timo Jouppi (basso), Mikko Kultalahti (rummut) ja Mikko Tillander (koskettimet).

Liput ovelta 15 e/hlö. Ennakkoon verkkokaupasta 12 e/hlö.


HABAKUK - JÄÄHYVÄISKEIKKA

Ison Soiton myöhäisilta päättää yhden luvun Suomi-gospelin historiaa. Lauteille astuu viimeistä kertaa satakuntalaisyhtye Habakuk. Vuonna 1998 joukko nuoria miehiä löi yhteen soittotaitonsa ja näkynsä tehdä musiikkia Jumalan kunniaksi. Liikkeelle ei lähdetty lainalauluilla, vaan omia biisejä sävellettiin ja sovitettiin alkumetreiltä alkaen. Kokoonpano ei ollut myöskään aivan perinteinen bändikattaus, sillä saksofoni ja sähköviulu olivat olennainen osa Habakukin soundia. Alkuaikojen seitsemän hengen kokoonpanosta on edelleen bändissä mukana neljä alkuperäisjäsentä.

Bändin ei tarvinnut kauaa tehdä biisejä vain omaksi ilokseen, sillä jo seuraavana vuonna 1999 voitettu Gospelin SM-kulta avasi ovet sekä levytyksiin että keikoille seurakuntiin ja gospelfestareille ympäri Suomea. Matkan varrella on tehty viisi levyä, joita on myyty tuhansia kappaleita: Habakuk EP (1999), Tanssija (2001), Helposti Särkyvää (2005), Ikkuna Taivaisiin (2007) ja Koti (2010).

-Nyt miltei kahden vuosikymmenen jälkeen on tullut aika vetää bändin keikoista se viimeinen eli jäähyväiskonsertti. Bändin lopetuspäätökseen ei sisälly sen suurempaa dramatiikkaa. Koemme, että Jumalan meille antama tehtävä on tämän bändin osalta suoritettu, summaa bändin perustajajäsenistä Lassi Laamanen.

Habakukin jäähyväiskeikalla luvassa on tiukka kattaus bändin tuotantoa alkuhetkiltä viimeisimpiin sävellyksiin. Lavalle nousee nykykokoonpanon lisäksi muusikoita bändin uran varrelta, joten monenlaisia yllätyksiä on Laamasen mukaan luvassa.

Liput ovelta 10 e/hlö. Verkkokaupasta ennakkoon 7 e/hlö.


JIPPU

Ison Soiton lauantai-iltapäivän avaa klo 13.30 tunnettu kotimainen artisti Jippu. Keuruulta syntyisin oleva ja värikästä uraa myös viihdemaailmassa tehnyt laulaja toimii nykyisin Turun Mikaelin seurakunnan musiikkievankelistana. Jipun tavoitteena on myös elämän kipujen käsittely ja sielunhoidollinen kohtaaminen konserttiyleisönsä kanssa.

Konserttiin on vapaa pääsy.