MIKÄ ON DAVAR?

Davar = Jumalan sana -koulutusohjelma on tarkoitettu kaikille Israelista tai VT:n raamatullisista juurista kiinnostuneille. Olitpa nuori, opiskelija, aktiolainen, seurakuntalainen, lähetys-vastuuhenkilö, vanhin tai pastori, tule mukaan yli seurakuntarajojen.

Koulutusohjelma perehdyttää sekä juutalaiseen kulttuuriin että juutalaisten kohtaamiseen. Opetuksessa käsitellään Israel-teologian raamatullisia perusteita, historiallista tietoa sekä juutalaisuuden ajankohtaisia asioita. Koulutusohjelma koostuu kolmesta jaksosta. Se antaa käytännön työvälineitä Israel- ja juutalaistyöhön. Jaksoille I - III osallistunut saa Davar-todistuksen. Jaksot voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä.

 

 
yhteystiedot.jpg
 
 

DAVAR I

Kurssi antaa tietoa juutalaisten historiasta ja Israelin valtion synnystä. Lisäksi se avaa vision Israel- ja juutalaistyöstä. Oleellisena aiheena on Jumalan Messias-suunnitelma.

Seuraava kurssi: 20.-22.1.2017
Opettajina: Harri Kröger ja Pauli Karppinen
Ilmoittautuminen: 5.1. mennessä


DAVAR II

Kurssilla keskitytään juutalaisiin kohdistuvan sanoman ympärille ja käsitellään Israel-teologian perusteita. Mitä näkökulmia Roomalais- ja Heprealaiskirjeet avartavat?

Seuraava kurssi: 19.-21.5.2017.
Opettajina: Harri Kröger ja Jyrki Isohella
Ilmoittautuminen: 5.5. mennessä


DAVAR III

Kurssi nostaa esille ajankohtaisia näkymiä juutalaistyöstä ja tutustutaan eri juutalaisyhteisöihin, kuten askenasi- ja sefardijuutalaisiin. Miten minä osaan kohdata juutalaisia? Millainen on messiaaninen liike Israelissa ja Euroopassa?

Seuraava kurssi: 8.-10.9.2017
Opettajina: Harri Kröger ja vieraileva puhuja Israelista
Ilmoittautuminen: 25.8. mennessä (Ei vielä auki)


RUKOUS-DAVAR

Rukous-Davar kokoaa meidät rukoilemaan Israelin maan ja kansan puolesta. Viikonlopun aikana keskustellaan juutalaistyön mahdollisuuksista Euroopassa. Voit löytää oman paikkasi Israel- ja juutalaistyössä.

Seuraava kurssi: 25. - 26.11.2017
Mukana: Harri Kröger
Ilmoittautuminen: 10.11. mennessä (Ei vielä auki)