Hoosianna!

www_kuva.jpg
 
 

Ison Kirjan joulukeräys

Joulunvietto alkaa ensimmäisestä adventista hoosianna-kuorojen kaikuessa. Huudahduksella halutaan toivottaa tervetulleeksi maailman Vapahtaja Jeesus.

Hoosianna oli kuitenkin alun perin rukous: ”Oi Herra, auta!” (Ps. 118:25). Niin kuin Isä meidän -rukouksessa anotaan: ”Anna meille meidän jokapäiväinen leipämme.”

Tuo ajatus lienee ollut läsnä myös ensimmäisenä jouluna. Joulun tapahtumat laukaisee liikkeelle keisari Augustuksen määräämä verollepano. Leikkuri kurjisti kansaa. Aasit valjastettiin vaelluksille. ”Niin Joosefkin lähti Galileasta.”

Verotus näyttelee osaansa adventin aikana myös meillä. Onneksi useimmat saavat veronpalautuksia, mutta moni kärvistelee myös ”mätkyjen” tähden.

Kipuilu toimeentulosta ja kilpailu joulumarkkinoilla voi saada monen suomalaisenkin ahdistumaan. Tilastojen mukaan yli 10 prosenttia suomalaisista elää ns. köyhyysrajan alapuolella. Yhteiskunnan kilpailukykyhyppyjä yritetään kuitenkin ottaa myös tuon rajan heikommalta puolelta.

Monet seurakunnat ja järjestöt ovat onneksi heränneet antamaan apua myös ajalliseen leiväntarpeeseen. Pelastusarmeijan joulupadat ja Hurstin leipäpussit ovat näyttäneet mallia. Voisimmeko tänä jouluna myös henkilökohtaisesti huomioida jotakin apua tarvitsevaa lähimmäistämme ja viestiä näin joulun toivosta?

Opiston apu

Isona Kirjana haluamme antaa oman apumme 100 vuotta täyttävän isänmaamme parhaaksi. Haluamme varustaa vahvoja vastuunkantajia seurakuntien palvelukseen, koska aktiivisissa seurakunnissa ja nousevassa sukupolvessa on Suomen toivo.

Myös opisto on avun tarpeessa. Lahjoitusten ja kannatusmaksujen osalta olemme jääneet peräti 100 000 euroa jälkeen viime vuodesta. Se heijastanee yleistä taloustilannetta. Jos opiston ystävänä sinä olet siinä onnekkaassa tilassa, että voit ennemmin antaa kuin tarvita apua, rukoile, voisitko ojentaa lahjan myös Isolle Kirjalle. Yhdessä voimme muuttaa maailmaa. Lämmin kiitos yhteistyöstä!

Vaikka jouluevankeliumi alkaa verotuksella ja raskaalla vaelluksella, se huipentuu suureen ylistyskuoroon Vapahtajan syntyessä seimeen. Siksi mekin liitymme ilolla ylistyslauluun: ”Hoosianna. Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen!” Siunausrikasta joulunaikaa ja armon vuotta 2017!


Marko Halttunen             Tanja Laulainen
ry:n johtaja                        rehtori

 

Lahjoitus tilisiirrolla

Voit osoittaa lahjoituksesi Iso Kirja ry:n tilille:
FI53 4762 1020 0444 08

Viite 60202: Ison Kirjan toiminnan tukeminen
Viite 60257: Iso Remppa -keräys
Viite 60309: Iso Pata -keräys
Viite 20556: Stipendirahasto

Lahjoitus puhelimella

Voit myös soittaa lahjoituksesi seuraaviin kannatusnumeroihin:

0600 15512 (Iso Pata -keräykseen 20,28 euroa + mpm/pvm)
0600 17687 (toiminnan tukemiseen 10,18 euroa + mpm/pvm)

 Lämmin kiitos lahjastasi!