TOINEN TOISELLEMME

 

Toinen Toisellemme -avioliittotyö perustuu kristilliseen arvopohjaan.

Iso Kirja -opiston Toinen toisellemme -suunnittelutiimi vastaa toteutuksesta yhdessä koulutettujen vertaisohjaajien, kokeneiden luennoitsijoiden ja opiston väen kanssa.

Tavoitteenamme on avioliittojen hyvinvointi. Haluamme rakentaa avioliittoja jakamalla tietoa ja työvälineitä avioliiton solmimiseen ja hoitamiseen, käsittelemällä asioita avoimesti ja luottamuksellisesti sekä pyrkimällä myönteiseen ratkaisukeskeisyyteen. Uskomme, että anteeksiantamus ja armo ovat keskeisiä lähtökohtia avioliiton hyvinvoinnille.

Koskaan ei ole liian aikaista eikä liian myöhäistä panostaa omaan avioliittoonsa. Seminaareista ja leireiltä saa hyvää evästä elämänmittaiselle yhteiselle taipaleelle.

 

AVIOLIITTOLEIRI

Seuraava: 3.-8.7.2017

TOINEN TOISELLEMME -avioliittoleiri on viikon mittainen kesäleiri kaikenikäisille aviopareille.

LEIRIN TAVOITTEENA on aviopuolisoiden välisen suhteen huolto sekä tiedon ja työvälineiden saaminen oman liiton kehittämiseen. Moni on kokenut viikon aikana suhteensa sekä puolisoon että Jumalaan uudistuneen.

LEIRI RAKENTUU luennoista ja ajatusten vaihdosta ja vertaistuesta 3 - 4 pariskunnan pienryhmissä. Luentojen aiheita ovat avioliiton raamatulliset perusteet, kommunikaatio, puolisoiden erilaisuus ja tarpeet, seksi, tunteet ja käyttäytyminen, ristiriitojen ja kriisien käsittely, anteeksiantamus, avioliiton hoito ja huomaavaisuudet.

AVIOPARIEN KANNATTAA tulla leirille kahdestaan, ilman lapsia. Iltaisin voi rentoutua
leirintäalueen luonnonkauniissa maisemissa pelaillen, saunoen ja uiden. Aika on hyvä
rauhoittaa Toinen Toiselleen. Silloin leiristä saa parhaimman hyödyn.

VETÄJINÄ: Toinen toisellemme -avioliittotyön tiimi.

OHJELMA: ohessa ohjelma kesältä 2016. Uusi ohjelma päivitetään keväällä.

ILMOITTAUTUMINEN: nettilomakkeella 16.6. mennessä.

HINTA: Opetus 204 €/hlö + täysihoito 206 €/hlö. Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. Iso Kirja pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.

Halutessasi voit maksaa osallistumismaksun kahdessa korottomassa erässä pyynnöstä. Lisäksi opiskelijat, työttömät, eläkeläiset saavat leirin kokonaishinnasta -15% henkilökohtaisen alennuksen (sis. täyshoidon hinnan).

Voit valita oman hintavaihdoehdon (/hlö) avioliittoleirille:

 

MUUTA:


AVIOLIITTOVIIKONLOPPU

Seuraava: 24.-26.11.

KAIPAATKO kahdenkeskistä aikaa puolisosi kanssa ilman lapsia? Toivotko aviosuhteeseenne lisää lempeä, lämpöä ja läheisyyttä?

VIIKONLOPPU sisältää kristillistä avioliitto-opetusta, alustuksia eri aiheista, paritehtäviä, keskustelua pienryhmissä, rukoushetkiä ja yhdessä oloa. Aiheina mm. yhteisen kasvun haaste, elinvoima parisuhteessa ja erilaisuuden mahdollisuus. Viikonloppu sopii kaikille, jotka haluavat vahvistaa avioliittoa silloin, kun kaikki on hyvin, tai korjata sitä ajoissa, jos on tarvetta.

Olette tervetulleita mukaan, olette sitten ensikertalaisia, konkareita, nuoria tai vanhempia aviopareja!

VETÄJINÄ: Toinen toisellemme -avioliittotyön tiimi.

OHJELMA: päivitetään myöhemmin.

ILMOITTAUTUMINEN: nettilomakkeella 10.11. mennessä

HINTA: Opetus 79 €/hlö + täysihoito 80 €/hlö. 1 hengen huoneen saa lisämaksusta ja ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. Iso Kirja pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.

Voit valita oman hintavaihdoehdon 3 päivän tapahtumassa:


MATKALLA AVIOLIITTOON

Seuraava: 15.-17.9. Järjestetään keväällä sekä syksyllä.

VIIKONLOPPU ON TARKOITETTU seurusteleville ja kihloissa oleville pareille. Käsittelemme kristillistä avioliittoa, seurustelua ja ihmisenä kasvamista. Viikonloppu antaa työvälineitä sekä seurustelusuhteen että tulevan parisuhteen hoitoon avioliitossa.

AIHEINA mm. miehen ja naisen erot, seksuaalisuus ja raamatullinen näkökulma kristilliseen avioliittoon. Onko hän se oikea? Miten tulla ymmärretytyksi ja miten kommunikoida oikein? Miten pidän yllä raamatullista avioliittokäsitystä muuttuvassa maailmassa? Kysymyksiä ja keskusteluja työstetään paljon oman parin kanssa.

OPETTAJINA Rami ja Essi Ruotsala, Olli ja Kirsi Ruotsala sekä Tuomas ja Mari Luotola. Matkalla avioliittoon -viikonlopun vetäjät ovat kokeneita avioliittotyön tekijöitä, jotka kertovat omista aidoista kokemuksistaan sekä kuinka he ovat selviytyneet parisuhteen ja elämän haasteista yhdessä.

OHJELMA: ks. ohjelma tästä.

ILMOITTAUTUMINEN: Nettilomakkeella 27.1.2017 mennessä.

MAJOITUS: Kristillisten arvojen mukaisesti majoitamme seurustelupariviikonloppuina naiset ja miehet eri majoitushuoneisiin.

HINTA:  Erikoistarjous 125 €/hlö, mikä sisältää opetuksen, ateriat ja majoituksen sekä liinavaatteet. 1 hengen huoneen saa lisämaksusta ja ilmoittautumisjärjestyksessä.  Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. Iso Kirja pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.

Voit myös halutessasi valita normaalihinnaston mukaan haluamasi hintavaihdoehdon, ellet halua ostaa tarjoushintapakettia:


MUITA TOINEN TOISELLEMME -TAPAHTUMIA:

* 50+ -viikonloppuseminaarit on suunnattu varttuneemmille aviopareille. Vuonna 2017 seminaaria ei järjestetä. Kysy lisää seminaarisihteeriltämme.